Onderhoud

Cementsluier

Het werk zit erop, uw nieuwe vloer is geplaatst maar toch gaat men vaak opmerken dat er een doffe waas overheen de tegels zit. Het afstrijken van de tegels bij het voegen laat immers een zeer dunne laag voegmortel achter dat voor dit effect zorgt, dit kan natuurlijk het aanzicht van je nieuwe tegels aardig verpesten.

Het verwijderen hiervan is echter zeer eenvoudig. Met behulp van een cementsluierverwijderaar, een geurarm concentraat dat je kan mengen met water, kan je een vooraf vochtig gemaakte vloer even inschrobben – 10min laten inwerken – en dan naspoelen om deze laag volledige te verwijderen.

Wekelijks onderhoud

Ook bij keramische tegels is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. In tegenstelling tot natuursteen hoeven deze immers niet gevoed te worden en durven oliehoudende producten wel eens een film achter te laten op je tegels. Wij raden hierom dan ook aan om te dweilen met ontvettende producten en dit uiteraard met mate, om te voorkomen dat resten van dit product zich afzetten op de vloer.

Wij hebben hiervoor ook steeds de onderhoudsreiniger van Lithofin beschikbaar in ons gamma, die speciaal ontwikkeld is voor het regelmatige onderhoud van uw vloer.

Intensieve reiniging

Enkele  keren per jaar kan  een intensiefreiniger  gebruikt worden voor het verwijderen van hardnekkige en olie-achtige of vettige verontreinigingen. Ook wanneer er zich resten van andere producten hebben afgezet op de vloer, kan een intensiefreiniger hulp bieden.

Voor elke soort reiniging en vloer hebben wij  ook steeds het gepaste Lithofin product op voorraad. Voor verdere vragen over specifieke producten of onderhoud van uw vloer kan u ook steeds terecht bij één van onze verkopers!